Opțiuni tangente


Chimie Ecuația unei tangente la un grafic al unei lecții deschise de funcție. În timpul lecției video, este prezentat materialul teoretic necesar pentru a forma conceptul de opțiuni tangente a tangentei la graficul unei funcții la un punct dat, un opțiuni tangente pentru găsirea unei astfel de tangente, sunt descrise exemple de rezolvare a problemelor folosind materialul teoretic studiat.

Scrieți ecuația liniei tangente la graficul funcției y. Ecuația tangentă și ecuația normală la graficul unei funcții Scrieți ecuația liniei tangente la graficul funcției y. Ecuația tangentă și ecuația normală la graficul unei funcții Instrucțiuni Determinați panta tangentei la curbă în punctul M. Dacă valoarea f ' x0 nu există, atunci fie nu există o linie tangentă, fie rulează vertical.

Tutorialul video folosește tehnici care îmbunătățesc claritatea materialului. În prezentare, sunt inserate imagini, diagrame, sunt date comentarii vocale importante, se aplică animație, evidențiind cu culori și alte instrumente. Este cunoscut faptul că panta liniei tangente trase la grafic într-un punct dat este egală cu derivata funcției f΄ a în acest punct. Soluția problemei găsirii ecuației tangentei într-un punct este prezentată schematic, care se reduce la găsirea coeficienților k, m.

Panta unei linii drepte

Următorul este un exemplu de elaborare a unei ecuații tangente, urmând schema. Ca generalizare, procesul de întocmire a ecuației tangentei graficului funcției la un moment dat este formalizat sub forma unui algoritm format din 4 etape: Se introduce desemnarea a abscisei punctului de contact; F a este calculat; F x este determinat și f΄ a este calculat. Folosim un algoritm pentru a rezolva problema.

Unde n - întreg. Referințe: ÎN. Bronstein, K. Semendyaev, Manual de matematică pentru ingineri și studenți ai instituțiilor tehnice, "Lan",

Folosind coordonatele găsite, puteți găsi ecuația tangentă folosind un algoritm binecunoscut. Soluția este realizată conform unui algoritm binecunoscut.

Account Options

Știind că tangenta trece prin punctul 0; 3găsim valoarea lui a. Figura arată graficul funcției luate în considerare și linia tangentă dorită construită. În exemplul 4 este necesar să se găsească opțiuni tangente valoare aproximativă a expresiei 2.

cea mai bună opțiune binară franța

Prin urmare, 2. Calculând expresia, obținem 2. Pentru un profesor online, videoclipul va ajuta la explicarea subiectului mai clar.

Ecuația tangentă

Videoclipul poate fi recomandat pentru studenți de către studenți, dacă este necesar pentru a aprofunda înțelegerea lor. Să compunem ecuația tangentei la graficul unei funcții date la un moment dat.

ce este opțiunile de bifare

Pentru a calcula valoarea m, folosim faptul că linia dreaptă dorită trece prin punctul M a; f a. Să ne generalizăm pașii pentru găsirea ecuației tangentei la graficul funcției la punctul x folosind algoritmul.

Exemplu 1.

  • La introducerea lungimii corzii, programul AutoCAD trasează arcul în sens trigonometric.
  • В глубоком унынии она вернулась в гостиную, как никогда жалея, что не осталась в Изумрудном городе.
  • Site de tranzacționare a opțiunilor
  • AutoCAD - Comenzi de desenare 1
  • Ричард вновь расхохотался.

Exemplul 2. Să începem să ne gândim așa.

opțiuni binare și unde de lup

Iar liniile drepte paralele au pante egale. Aceasta înseamnă că panta tangentei este egală cu panta dreptei date: k cas.

Vocabular Faceți ecuația tangentă cu graficul. Funcția derivată f x există pentru orice x R. Scriem ecuația tangentei în graficul funcției f x trecând prin punct A 2; —5. La fel de f 2 —5, apoi punctul A nu aparține graficului funcției f x Lasa x 0 este abscisa punctului de atingere. Aceasta înseamnă că prin punct Ase pot trasa două tangente la grafic f x.

Hok cas. Aceasta înseamnă că există două tangente care satisfac condiția problemei: una într-un punct cu abscisa 0, cealaltă într-un punct cu abscisa Acum puteți urmări algoritmul.

Previzualizare:

Exemplul 3. Rețineți că aici, ca în exemplul 2, abscisa punctului de atingere nu este indicată explicit.

semnalele de opțiuni binare recomandă

Cu toate acestea, acționăm conform algoritmului. După cum puteți vedea, în acest exemplu, doar la a patra etapă a algoritmului, am reușit să găsim abscisa punctului de atingere. Exemplul 4.

Găsiți valoarea aproximativă a unei expresii numerice 2. Drept urmare, obținem: 2.

tranzacționarea pe o tendință de retragere